PROF. DR SCI. MED. TAHTAEV JURIJ VIKTOROVICH

PROF. DR SCI. MED. TAHTAEV JURIJ VIKTOROVICH

Specijalista oftalmologije – oftalmohirurg, načelnik je Odeljenja za oftalmologiju Severozapadnog državnog medicinskog univerziteta u Sankt Peterburgu i direktor Naučnog i istraživačkog centra za
mikrohirurgiju oka pri državnom institutu Fjodorov, odeljenje u Sankt Peterburgu. Profesor je katedre za oftalmologiju Medicinske akademije postdiplomskih studija u Sankt Peterburgu, član je Evropskog udruženja hirurga katarakte i refraktivne hirurgije, redovni je član Američke akademije za očne bolesti.Ima izvršenih više od 35.000 operacija oka od početka rada u pomenutom institutu. Autor je preko 50 naučnih radova. Obavlja nastavu i obuku novih ultrazvučnih metoda mikrohirurgije oka u trening centru Wetlab. Hirug sa najvećim brojem žive hirurgije.

Tokom više od 24 godine hirurškog iskustva, njegov rad je fokusiran na kataraktu i refraktivnu hirurgiju.
Pohađao je i jednu od najsavremenijih edukacija u oblasti uklanjanja mrene koju je organizovala WetLab tokom 2000. godine.

Do sada je, u proseku, obavljao preko 3 hiljade operacija katarakte godišnje. Učesnik je više od 35
operacija „uživo“ koje su sprovođene u okviru međunarodnih konferencija i simpozijuma putem satelitskih linkovskih veza, uključujući i ASCRS u San Diegu 2006, MEACO u Dubaiju 2007 i Bahreinu 2009, ESCRS u Berlinu 2008, AAO u San Francisku 2009, WESCRS u Atini 2009. i WESCRS u Pragu 2012. godine.

Član je ESCRS (Evropsko udruženje za hirurgiju katarakte i refraktivne hirurgije) i ASCRS (Američko udruženje za hirurgiju katarakte i refraktivne hirurgije) od 1998. i Američke akademije za oftalmologiju (AAO) od 2001. godine.

Dobitnik je ‘’OSKAR’’-a u Milanu 2012. godine za najkomplikovanije hiruške slučajeve.
Od Američkog udruženja za hiruške tehnike nagrađen je 2013 godine.